Den mangedobbelte prisvinder ‘A Son’ er Månedens Online-Film i marts og kan streames i hjemmebiografen fra 4. marts til 17. marts.
Cinemateket har – som supplement til vores øvrige online-aktiviteter og diverse online-festivaler – særligt udvalgt denne film til visning på visningsportalen Festival Scope. Det gør vi i lyset af de usikre genåbningsudsigter og på forsøgsbasis; det er altså ikke planen, at store dele af vores øvrige corona-udsatte program rykker online.
Prisen for at se filmen er 20 kr. for medlemmer af Cinemateket, og 50 kr. for andre interesserede. Medlemmer modtager en rabatkode med nyhedsbrev senest den 4. marts. Koden må ikke deles med andre. Har du spørgsmål til teknik, vilkår eller medlemskab, så se vores FAQ på https://www.dfi.dk/cinemateketonline
Filmen vises med engelske undertekster.

Awards:

• Best Film Award and Best Actress Award – Malmö Arab Film Festival (2020)
• Orizzonti Award for Best Actor - Venice International Film Festival (2019)
• Special Jury Award, Best Arab Film and United Nations Award - Cairo International Film Festival (2019)


Synopsis:
DA:

‘A Son’ var sidste års helt store arabisk-sprogede film og prisbelønnet på festivaler i bl.a. Cairo, Venedig, Malmø og Hamborg. Den starter med et tragisk skud og vokser derefter minut for minut i drama.
Det velbeslåede middelklassepar Fares og Meriem er på skovtur i det sydlige Tunesien med gode venner, børn og øldåser. De hører til den liberale, progressive klasse, men bliver ramt på mere end ideologien, da en islamisk milits skyder med skarpt mod bilen. Deres 11-årige søn Aziz bliver livstruende såret. Sami Bouajila og Najla Ben Abdallah lyner i hovedrollerne som parret, der kæmper for at sikre deres søns overlevelse på et offentligt hospital. Modstridende følelser fra et turbulent ægteskab – og bortgemte hemmeligheder – blander sig med etik, økonomi, magt og afmagt. Er Fares og Meriem villige til at bryde loven for at redde deres søn? Ville du selv være det?
‘A Son’; er overlegent eksekveret af instruktør Mehdi M. Barsaoui. Han tager os med i den følelsesmæssige vridemaskine, parret går igennem. Hospitalet som ramme er skiftevis tyst og et veritabelt psykologisk trykkammer, elegant indfanget af Antoine Héberlés sensitive kamera. Og gennem stedets læger – nogle venlige, andre kyniske – får vi samtidig et tværsnit af et splittet land. Mens uventede dramatiske twists vokser i antal, bliver den moralske dimension mere og mere kompleks.
“Ikke mange spillefilms-debutanter er i stand til at give et så hjerteskærende emne nuancer og dybde. Det er blot en af flere årsager til, at Mehdi Barsaouis fabelagtige ‘A Son’ fortjener stor opmærksomhed,” skrev filmbladet Varietys anmelder.
En anden årsag er det historiske indblik, den giver. Handlingen foregår seks måneder efter Tunesiens revolution i 2011 (der betød diktatoren Ben Alis fald), og kort inden turen kom til Gadaffi i nabolandet Libyen samme år. Dette skal vise sig af betydning for dramaet.
Giver filmen dig smag på flere film fra den arabiske verden, så følg med i den kommende Arabian Nights-festival.

EN:

Tunisia, 2011: Fares og Meriem experience any parents’ worst nightmare when their son Aziz is wounded by a gunshot. The dilemmas, however, only begin to pile after Aziz is admitted to hospital.

About the director:

Born in 1984 and raised in Tunisia, Mehdi M. Barsaoui is a graduate of the Higher Institute of Multimedia Arts of Tunis and holds a degree in film direction from DAMS in Bologna, Italy. He has directed three short-films to date. His most recent, WE’RE JUST FINE LIKE THIS, won the Golden Muhr for Best Film in Dubai in 2016. His international career begins with A SON, his debut feature-length film, selected at the 76th Venice International Film Festival.

Original Title

Bik Eneich | Un fils

Director

Mehdi M. Barsaoui

Countries

Tunisia, France, Lebanon, Qatar

Cast

Sami Bouajila, Najla Ben Abdallah, Youssef Khemiri, Noomen Hamda

Director of Photography

Antoine Héberlé (a.f.c)

Editing

Camille Toubkis

Music

Amine Bouhafa

Production

Habib Attia, Marc Irmer, Chantal Fischer

International Sales

Jour2Fête