Synopsis:
EN:

Try not to weep as you watch Maddy the Model, the story of Brisbane-born supermodel Madeline Stuart. Not long after declaring her desire to be a model, the young woman with Down syndrome was on the catwalk at New York Fashion Week – but how inclusive has the industry been to her in real terms? 
–Time Out

The Australian model Maddy Stuart has walked the catwalk at New York Fashion Week, been on the cover of international fashion magazines, and has hundreds of thousands followers on social media. But life is not straightforward, as Maddy has to fight her own battles every day. She is the first professional supermodel with Downs Syndrome. Does Maddy’s career actually ensure greater diversity and inclusion within the industry – or is she just the latest trend in the fashion world?
–Production notes

FIN:

Jos seuraat sosiaalisessa mediassa huippumalleja, heistä yksi on todennäköisesti australialainen Madeline Stuart. Satojen tuhansien someseuraajien lisäksi hänellä on Downin syndrooma. Sosiaalisen median suosio takasi Madelinen pääsyn catwalkeille niin New Yorkin, Lontoon kuin Pariisinkin muotiviikoille, mutta se ei takaa vielä tasa-arvoista kohtelua. Monelle muotibrändille hän onkin kuin sateenkaarilogo sosiaalisen median kanavissa kesäkuussa – kivaa yhdenvertaisuusfiilistelyä ilman todellista sitoutumista muutokseen. Kun puheeksi tulee, että Madelinen pitäisi saada palkkaa työstään ja esitellä yhtä monta vaatetta kuin muiden mallien, tunnelma menee vaikeaksi. Haasteita tuo myös se, miten merkittävänä itseilmaisun muotona puhumista pidetään. Koska Maddylla on haasteita puheen tuottamisessa, monet työtarjoukset ovat menneet sivu suun. Dokumentissa äänessä ovatkin paljon tytön läheiset. Maddyn omaa näkökulmaa tuodaan esiin hyvin kirjaimellisella tavalla hänen mukanaan kulkevalla kameralla. Dokumenttiryhmä seuraa Madelinen matkaa muodin huipulle neljän vuoden ajan. Sinä aikana pääsemme näkemään Madelinen ammatillisen kehittymisen, mikä on harvinaista herkkua, kun elokuvan aiheena vammainen ammattilainen. Ja ehkä jopa orastavan muutoksen kohti yhdenvertaisempaa muodin maailmaa.
–Sanni Myllyaho

Director

Jane Magnusson

Screenwriter

Jane Magnusson

Production

BR•F