Accessibility LinksÜdvözöljük a LUX közönségdíjra jelölt filmek vetítésén!

Az Európai Parlament Magyarországi Kapcsolattartó Irodája idén is megrendezi a LUX-filmnapokat.

Az Európai Parlament és az Európai Filmakadémia közös szervezésű LUX-közönségdíjára jelölt filmek közül négyet láthatnak az érdeklődők 2024. március 21. és 24. között. A filmeket a filmnapok ideje alatt tetszőleges időpontban lehet megnézni eredeti nyelven, magyar felirattal.

A díj olyan alkotókat és alkotásokat helyez reflektorfénybe, amelyek hűen ábrázolják korunk legfontosabb társadalmi kérdéseit. Célja, hogy a választópolgárok aktív résztvevői legyenek az európai kulturális életnek azzal, hogy nem csak megtekintik, de értékelik is az alkotásokat.

Az esemény után a nézők egészen április 14-ig értékelhetik az alkotásokat 1-től 5-ig a LUX közönségdíj oldalán. A szavazásnak nemcsak azért van jelentősége, mert az európai parlamenti képviselők szavazatai mellett a közönség által leadott voksok döntenek arról, melyik alkotás lesz a győztes, hanem azért is, mert a szavazók közül tíz szerencsés nyertes részt vehet a díjátadó ceremónián április 16-án Brüsszelben, ahol a filmek alkotóival is találkozhat.

Jó szórakozást kívánunk!

Európai Parlament Magyarországi Kapcsolattartó IrodájaÜzenet Roberta Metsolától, az Európai Parlament elnökétől

LUX UK

LUX UKCollections

Download the app to view your purchased content!